MIST Systems (a Juniper company)

2019-ben a Juniper Networks felvásárolta a Mist Systemset – azt a vállalatot, amely az első, mesterséges intelligencián alapuló vezeték nélküli hálózatot (WLAN) készítette. Ez a technológia alapjaiban formálja át a nagyvállalati hálózatokat. Az analitikára és automatizálásra támaszkodó Mist AI platform maximálisan termelékennyé teszi az informatikai műveleteket, és minőségi élményt nyújt a hálózat felhasználóinak.

Bővebb információ:

https://www.mist.com/

Description of technology

WLAN

MIST AP - a legtöbb hozzáférési pontnál egy kiegészítő harmadik rádiókészülékkel monitorozzák a hálózat teljes spektrumát és juttatják el az adatokat a felhőben működő mesterséges intelligenciához. Ez rálátást nyújt a hálózat egészére, és könnyebben felismerhetővé teszi a potenciális problémákat. A gyártó portfóliójában 802.11ac (WIFI5) és 802.11ax (WIFI6) szabványnak megfelelő, beépített és külső antennás, valamint beltéri, illetve kültéri használatra szánt készülékek is vannak, de beépített vBLE- és IoT-rádióval rendelkező készülékek is megtalálhatók a kínálatban.

MIST CLOUD - a micro-service architektúrán alapuló, nyilvános felhőszolgáltatásként elérhető platform kiszámíthatóvá, megbízhatóvá és mérhetővé teszi a vezeték nélküli hálózatot. A proaktív automatizálás és a mesterséges intelligencia által vezérelt „öngyógyítás” képes kiváltani a rendszergazdák/adminisztrátorok időigényes manuális feladatait, amivel rengeteg idő nyerhető. Bluetooth LE- és IoT-technológiát használó nagyvállalati WIFI-hálózatokhoz is képes kapcsolódni a Mist, így a szervezetek személyre szabott helymeghatározási szolgáltatásokkal – például épületen belüli navigáció, helyalapú értesítések, illetve vagyontárgyak helyének meghatározása – bővíthetik a vezeték nélküli hálózatukon elérhető szolgáltatások körét. A szabadalmaztatott virtuális BLE technológiának (vBLE) köszönhetően nincs szükség további eszközökre (például jeladókra) vagy kalibrálásra.

Helpful files