A CLICO a SailPoint új disztribútora

2019-10-28

CLICO – az értéknövelt disztribúcióra specializált innovatív cégként - Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban több, mint 27 éve sikeresen vezeti be és támogatja a világ piacvezető megoldásait. 2019 harmadik negyedévében a CLICO véglegesítette a SailPoint Technologies vállalattal kötött szerződését, és a forgalmazott portfóliójába új kategóriaként vezette be az identitás- és hozzáférés-kezelési termékeket.

„Az identitás- és hozzáférés-kezelési megoldások iránti igény óriási. A CLICO sok éve dolgozik biztonsági auditorként, és az egyik legnagyobb kihívás a beosztást váltó vagy a szervezetből kilépő alkalmazottak hozzáféréseinek és jogosultságainak a kezelése. Ennek a folyamatnak a kezelése a HR- és az IT-részleg, illetve a vezetők fegyelmezettségétől függ. Specializált eszközök nélkül a folyamat nem működhet jól. Auditorként gyakran észlelünk „szellem”-fiókokat és olyan fiókokat, amelyek jogosultságai az évek alatt felhalmozódtak.” – mondta Ph.D. Mariusz Stawowski a CLICO-csoport CTO-ja, aki a műszaki csapatunk vezetője és egyben a technológiák promóciós stratégiáinak a fejlesztéséért is felelős.

A SailPoint által nyújtott megoldások lehetővé teszik az adatok, alkalmazások és az infrastruktúra koherens és az egész szervezetre kiterjedő hozzáférés-kezelési irányelvének létrehozását.

„A SailPoint előnyeit az ügyfelek és a független konzultációs cégek egyaránt nagyra értékelik. A kisebb szervezetek a használatra kész eszközök segítségével a SailPoint Identity Platformja segítségével bevált gyakorlatokat valósíthatnak meg. A SailPoint Identity Platformjának nagyvállalati felhasználói komplex konfigurációs forgatókönyveket hozhatnak létre. – tette hozzá Csinos Tamás, a Clico magyarországi country managere.

A komplex struktúrájú nagy szervezetekben használható a SailPoint Predictive Identity, a SailPoint AI-támogatású identitáskezelési megközelítése, ami a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia kihasználásával képes az emberi viselkedés és a szervezeti struktúra elemzésére. „Sok alkalmazás (SAP, HR, PAS) integrációja beépített modellként rendelkezésre áll. Ez lehetővé teszi a felhasználói profilok életciklusának kezelését az első naptól az utolsóig. Más alkalmazások, különösen a saját fejlesztésűek a Sailpoint API segítségével integrálhatók. A rendszerszintű hozzáférés-elemzés lehetővé teszi a felhasználói hozzáféréssel járó kockázatok becslését, és lehetővé teszi az auditor szabályozásainak vagy követelményeinek való megfelelés kiértékelését. A PAS megoldásokkal elérhető integráció, pl. a Cyberark, lehetővé teszi, hogy kockázatelemzést a kiemelt felhasználói fiókok nevében történő tevékenységekre is kiterjesszük.” – teszi hozzá Radosław Szyszko, a CLICO biztonsági szakembere.

A SailPoint Technologies egy 2005-ben alapított amerikai vállalat, ami évek óta az identitáskezelési termékek globális vezetője.

„Az identitáskezelés piacvezetőjeként elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy mindenféle méretű szervezet biztonságosan kezelhesse az összes digitális identitását, biztosítva, hogy jól átlátható és szabályozható legyen az, hogy ki mihez fér hozzá, és ezt a hozzáférést hogyan alkalmazzák a vállalat összes felhasználójánál,” mondta Volker Sommer, a SailPoint területi alelnöke. „Bizakodva várjuk a CLICO-val való együttműködést, hogy ezzel a forgalmazási megállapodással a SailPoint Identity Platformunkat még több vállalat használhassa Közép- és Kelet-Európában.”

 

A CLICO forgalmazási megállapodása Közép- és Kelet-Európa országaiban érvényes.