Ruckus Networks

Bővebb információ:

www.ruckusnetworks.com

Leírás

NAC

RUCKUS Cloudpath - Választ kínál a biztonságos hálózati hozzáférések jelenlegi problémáira. A megoldás lehetővé teszi a tanúsítványok és biztonsági házirendek egyszerű menedzselését, valamint az eszközök vezetékes vagy vezeték nélküli hálózatokhoz való csatlakoztatását.

NPM - Network Performance Monitoring

RUCKUS Analytics - RUCKUS Analytics – Egy felhőszolgáltatás, amely prediktív gépi tanulási algoritmusokon és mesterséges intelligencián alapuló információt nyújt a hálózat állapotáról és a lehetséges problémákról, valamint lehetővé teszi a hálózat jövőbeni viselkedésének előrejelzését. Ezáltal hatékony eszköze lehet a hálózatfejlesztés tervezésének és segít meghosszabbítani a beruházások "élettartamát".

Network switches

RUCKUS ICX - az eszközöket kimondottan campus hálózatok kialakítására tervezték, beleértve az access, aggregációs és core switcheket. Számos modell áll rendelkezésre a hagyományos Ethernet, SFP/SFP+ portok, PoE/PoE+/PoH tápegység vagy 803.2bz-kompatibilis interfészek számának igényétől függően. Minden ICX switch felszerelhető 10 GbE uplink interfészekkel. A magasabb kategóriájú modellek támogatják a 40GbE és 100GbE interfészeket. Az ICX switchek működhetnek önálló eszközként, switch stackként vagy Campus Fabric-ként is. Míg sok gyártó switch stacking technológiája jobb esetben is csak 8 eszközre korlátozódik, a Ruckus akár 12 switch stackelésére is lehetőséget kínál. Továbbá az ICX-eszközöknél nincs dedikált port a stack-kommunikációra, így bármely szabadon lévő port használható erre a funkcióra. Az ICX switchek stack-építése a szabványos 10 Gbps SPF+, 40 Gbps QSFP+, valamint a 100 Gbps-os kapcsolatokon is támogatott, ahol a switchek közötti távolság akár a 10 kilométert is elérheti. Az ICX kapcsolók támogatják a PoE+ szabványt és a legújabb PoH szabványt.

WLAN

RUCKUS Access Points - eszközök, amelyeket vezeték nélküli helyi hálózatok (Wi-Fi) létrehozására használnak olyan helyeken, mint például irodák, iskolák, szállodák, bevásárlóközpontok. Számos beltéri és kültéri modell létezik, amelyek a WiFi 6/6E szabványok szerint működnek, és olyan, a Ruckus Networksre jellemző funkciókat kínálnak, mint a BeamFlex+, PD-MRC, SmartCast.

RUCKUS MULTI-SITE-MANAGER - egy olyan megoldás, amely akkor lehet nagyon hasznos, ha több Unleashed csoport van definiálva. Egy intuitív, könnyen kezelhető Linux-alapú szoftver, amely több helyszínen működő kisebb méretű Wi-Fi hálózatok létrehozására és kezelésére szolgál. Lehetővé teszi az Unleashed hálózatok tulajdonosai számára, hogy a világ bármely pontjáról egyetlen bejelentkezéssel egyszerűen és biztonságosan felügyeljék, kezeljék és konfigurálják hálózataikat.

RUCKUS One - egy felhőalapú hálózati infrastruktúra-menedzsment (vezetékes, vezeték nélküli, WAN, IoT), amely radikálisan leegyszerűsíti a konfigurációt és a hálózatkezelést. Ez a mesterséges intelligencián alapuló megoldás segít a hálózati problémák nyomon követésében és elhárításában, és kész javaslatokat ad a hálózati teljesítmény javítására.

RUCKUS SMARTZONE - hálózati vezérlők egyszerűsítik a hálózat beállítását és kezelését, fokozzák a biztonságot, minimalizálják a hibaelhárítást, és megkönnyítik a RUCKUS® AP-kre és switch-ekre épülő hálózatok frissítését. Az 5.0-s verzió óta a Smartzone egyetlen felhasználói felületet biztosít a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kezeléséhez. Lehetővé teszi a hozzáférési pontok és switchek telepítését, felügyeletét és hibaelhárítását. A megoldás lehetővé teszi akár 10 000 AP kezelését vezérlőnként, valamint magas rendelkezésre állású cluster (aktív-aktív) kialakítását akár 30 000 AP támogatásával. Ezen túlmenően a multi-tenant működés is lehetséges, ami azt jelenti, hogy különálló üzleti egységek hozhatók létre dedikált high-scale vezérlőszolgáltatásokkal, valamint testreszabható admin felülettel. A megoldás rendelkezik a ZoneDirector vezérlőkből jól ismert és kedvelt funkciókkal, mint például a GuestPass, a DPSK vagy a HotSpot 2.0. Emellett a beépített WIFI hálózati kliensdiagnosztikai funkció az ügyfél sikeres vagy sikertelen WIFI csatlakozási fázisainak vizuális megjelenítésével megkönnyíti a rendszergazdák munkáját. Manapság nagyon fontos, hogy a hálózatunkhoz csatlakozó felhasználók számára részletes jogosultságokat határozzunk meg. A SmartZone megoldás támogatja a Role-Based Policy-t, amely lehetővé teszi a hálózati hozzáférési irányelvek részletes beállítását a felhasználó szerepkörétől függően.

RUCKUS UNLEASHED - egy vezérlő nélküli megoldás, amely a kis- és középvállalkozásoknak és a több telephellyel rendelkező ügyfeleknek készült. Vezérlő nélküli üzemmódban a Ruckus Unleashed automatikusan szétosztja a kiválasztott AP konfigurációit az ugyanazon hálózati szegmensben lévő többi eszközre. A működése roppant egyszerű; csak be kell kapcsolni egy hozzáférési pontot, konfigurálni kell egy előre meghatározott vezeték nélküli hálózaton keresztül, és csatlakoztatni kell a többi eszközt. A kezdeti konfiguráció mindössze 60 másodpercet vesz igénybe és akár mobilalkalmazáson keresztül is elvégezhető. Unleashed üzemmódban a Ruckus AP-k továbbra is rendelkeznek az összes egyedi szabadalmaztatott technológiával, mint például a BeamFlex+, a ChannelFly és a SmatCast.

Ruckus Cloudpath - megoldás a hálózati hozzáférés biztonságának időszerű kérdéseire és problémáira. Ebben a rendszerben a tanúsítványok és a biztonsági házirendek kényelmesen menedzselhetők, és az eszközök könnyen csatlakoztathatók a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatokhoz. • TANÚSÍTVÁNYOK MENEDZSELÉSE A Cloudpath-szoftverekbe be van építve egy átfogó tanúsítványhatóság (CA), amely lehetővé tesz az IT-részleg számára saját nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) létrehozását és menedzselését. A beépített RADIUS-szerver és felhasználói adatbázis lényegesen egyszerűsíti a telepítést és a beállítást, valamint a biztonsági házirendek és a tanúsítványok összerendelésében is segítséget jelent. A beépített funkciókon túl API-k és más mechanizmusok könnyítik a Cloudpath integrálását a meglévő külső tanúsítványhatósági infrastruktúrákkal, RADIUS-szerverekkel és felhasználói adatbázisokkal. • BIZTONSÁGI HÁZIRENDEK MENEDZSELÉSE A Cloudpath elérést nyújt egy olyan portálhoz, amelyen az üzemeltetők egy folyamatábra használatával hozhatnak létre külön kis részletekre is kiterjedő biztonság házirendeket. A mechanizmus (Policy Engine) megállapítja az eszközök és a felhasználók jogosultságait, és ezeknek megfelelő szabályokat léptet érvénybe az eszközökre és a felhasználókra vonatkozóan. • ESZKÖZHASZNÁLAT ENGEDÉLYEZÉSE A felhasználók és a hozzájuk rendelt eszközök a webes portálon keresztül könnyen hozzáadhatók a rendszerhez. A biztonság szintjének növelése érdekében az üzemeltetők a munkaállomás biztonsági házirendjének megfelelően meghatározhatják, hogy mely eszközök, illetve azok mely szükséges összetevői jogosultak csatlakozni a hálózathoz.

Hasznos anyagok