Commscope (Ruckus Networks)

Leírás

Network switches

RUCKUS ICX - ún. campushálózatokba szánt eszközök: felhordóhálózathoz való hozzáférésre szolgáló kapcsolók, aggregáló kapcsolók és gerinchálózati kapcsolók. A kívánt portoktól és interfészektől függően (rézportok, SFP / SFP+ portok, PoE / PoE+ / PoH, valamint 802.3bt interfészek) különféle modellek szerepelnek kínálatunkban. Valamennyi ICX-kapcsoló ellátható 10 GbE kimenő portokkal. A nagyobb sorozatszámú modellek támogatják a 40 GbE és 100 GbE interfészeket. Az ICX-kapcsolók külön eszközökként, egymásra rakott kapcsolókként, valamint ún. „Campus Fabric” technológiaként üzemeltethetők. Számos gyártó legfeljebb 8 eszköz egymásra helyezett egységként történő használatát teszi lehetővé. A Ruckus esetében 12 kapcsoló is használható egymásra helyezett egységként. Az ICX-eszközök ráadásul nem külön e célra rendelt, másra nem használható interfészeken keresztül kommunikálnak az egymásra helyezve egységet alkotó kapcsolókkal. Az ICX-eszközöknél az egymásra helyezett szerkezeti kialakítás támogatott a szabványos 10 Gb/s SPF+, 40 Gb/s QSFP+, valamint a 100 Gb/s kapcsolatoknál is, melyeknél a kapcsolók közötti távolság akár 10 kilométer is lehet. Az ICX-kapcsolók támogatják a PoE+ és a legújabb PoH szabványokat.

WLAN

RUCKUS CLOUD WI-FI - radikálisan leegyszerűsíti a WLAN-hálózatok konfigurálását és felügyeletét. Felhőalapú telepítés esetén egyetlen irányítópulton vagy egy mobilalkalmazáson keresztül konfigurálható és felügyelhető az egész WiFi-hálózat, illetve háríthatók el annak hibái. A Ruckus hozzáférési pontjai garantálják a befektetés értékállóságát: kiindulásként a felhőből tudjuk felügyelni őket, a hálózat bővülésekor pedig áthelyezhetők egy fizikai vagy virtuális kontrolleren alapuló megoldásba.

RUCKUS MULTI-SITE-MANAGER - több Unleashed módban működő csoport esetén nyújthat segítséget. Ez egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető, Linux-rendszeren alapuló szoftver kis WiFi-hálózatok több helyszínen történő létrehozásához és felügyeletéhez. Lehetővé teszi az Unleashed módban üzemeltetett hálózat tulajdonosai számára, hogy egypontos bejelentkezéssel a világ bármely tájáról biztonságosan monitorozhassák, felügyelhessék és konfigurálhassák a hálózatokat.

RUCKUS SMARTZONE - új kontrollermegoldás a Ruckustól. Az 5.0-s verziótól kezdve a Smartzone kontrollerben ugyanazon a felhasználói felületen felügyelhetők a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok is. Lehetővé teszi a hozzáférési pontok és kapcsolók megvalósítását, monitorozását, valamint hibáik elhárítását. Eszközönként 10 000 hozzáférési pont felügyelhető és összesen 30 000 (aktív-aktív) megbízhatósági fürt alkotható vele. Több-bérlős módban is használható, azaz a High Scale verzióban saját kontrollerszolgáltatásokkal bíró, külön üzleti egységek hozhatók létre, és a rendszergazdai képernyő is testre szabható. A megoldás a ZoneDirector-kontrollerekből jól ismert, kedvelt funkciókat is magában foglal. Ilyen például a Guest Pass, a DPSK és a HotSpot 2.0. Az üzemeltetők munkáját segíti a WiFi-kliensek beágyazott diagnosztikája, amelynek során a rendszer megjeleníti a csatlakozás állapotát, illetve azt is vizuálisan jelzi, ha a kliensnek nem sikerül a WiFi-hálózathoz kapcsolódnia. Napjainkban különösen fontos, hogy pontosan meghatározott jogosultságokkal lássuk el a hálózatunkhoz csatlakozó felhasználókat. A SmartZone megoldás támogatja a szerepalapú házirendet, amelynél a hálózati hozzáférés házirendjei a felhasználói szerepektől függően cizellálhatók.

RUCKUS UNLEASHED - a kontrollert nem igényélő változat elsősorban a kis és közepes méretű, valamint a sok kis telephellyel rendelkező cégek számára nyújt megoldást. Kontroller nélküli változatában a Ruckus Unleashed megoldásnál egy automatikus kiválasztott hozzáférési pont osztja ki a konfigurációkat a többi eszköz számára az adott hálózati szegmensben. Elegendő egy hozzáférési pontot bekapcsolni, azt konfigurálni az előre definiált vezetékes vagy nélküli hálózaton keresztül, és utána már lehet is csatlakoztatni a többi eszközt. A kezdeti konfigurálás 1 perc alatt letudható. A konfigurálás mobilalkalmazáson keresztül is elvégezhető. A Ruckus hozzáférési pontjain Unleashed módban is működik mindegyik egyedülálló, szabadalmaztatott technika, így a BeamFlex+, a ChannelFly és a SmartCast is.

RUCKUS ZONEDIRECTOR - kontrollermegoldás a Ruckustól, amely a közelmúltig a Ruckus vezeték nélküli megoldásainak fő eleme volt. Ezek a kontrollerek 1 000 hozzáférési pont vezérlésére alkalmasak. A rendszer egy felhasználóbarát webes felületen keresztül felügyelhető. A megoldásban beágyazott felhasználói adatbázisok és külső felhasználótárak is használhatók. Jól ismert funkciók is megtalálhatók a megoldásban, ilyen pl. a Guest Pass vendéghozzáférés, a HotSpot 2.0, és a DPSK-kulcskiosztás.

Ruckus Cloudpath - megoldás a hálózati hozzáférés biztonságának időszerű kérdéseire és problémáira. Ebben a rendszerben a tanúsítványok és a biztonsági házirendek kényelmesen menedzselhetők, és az eszközök könnyen csatlakoztathatók a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatokhoz. • TANÚSÍTVÁNYOK MENEDZSELÉSE A Cloudpath-szoftverekbe be van építve egy átfogó tanúsítványhatóság (CA), amely lehetővé tesz az IT-részleg számára saját nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) létrehozását és menedzselését. A beépített RADIUS-szerver és felhasználói adatbázis lényegesen egyszerűsíti a telepítést és a beállítást, valamint a biztonsági házirendek és a tanúsítványok összerendelésében is segítséget jelent. A beépített funkciókon túl API-k és más mechanizmusok könnyítik a Cloudpath integrálását a meglévő külső tanúsítványhatósági infrastruktúrákkal, RADIUS-szerverekkel és felhasználói adatbázisokkal. • BIZTONSÁGI HÁZIRENDEK MENEDZSELÉSE A Cloudpath elérést nyújt egy olyan portálhoz, amelyen az üzemeltetők egy folyamatábra használatával hozhatnak létre külön kis részletekre is kiterjedő biztonság házirendeket. A mechanizmus (Policy Engine) megállapítja az eszközök és a felhasználók jogosultságait, és ezeknek megfelelő szabályokat léptet érvénybe az eszközökre és a felhasználókra vonatkozóan. • ESZKÖZHASZNÁLAT ENGEDÉLYEZÉSE A felhasználók és a hozzájuk rendelt eszközök a webes portálon keresztül könnyen hozzáadhatók a rendszerhez. A biztonság szintjének növelése érdekében az üzemeltetők a munkaállomás biztonsági házirendjének megfelelően meghatározhatják, hogy mely eszközök, illetve azok mely szükséges összetevői jogosultak csatlakozni a hálózathoz.

Hasznos anyagok