A vállalat története

A CLICO Hungary Kft. anyavállalatát 1991-ben alapította Lengyelországban három magánszemély. Az azóta vállaltcsoporttá fejlődött vállakozásunk tulajdonosi struktúrája az alapítás óta változatlan. Magyarországi leányvállalatunkat vegyesvállalati formában, magyar magánszemélyekkel közösen 2016-ban alapítottuk, de 100%-os anyavállalati tulajdonban lévő irodánk van Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Szerbiában (amely iroda a teljes adriai régiót lefedi), Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában. Emellett rendelkezünk a legtöbb, a CLICO által képviselt gyártó kereskedelmi jogával mindhárom balti állam területén, melyeket a négy lengyel irodánkból közvetlenül szolgálunk ki.

A régióban a legnagyobb hozzáadott értékkel dolgozó disztribútorként kategóriájukban a legjobb megoldásokat és termékeket kínáljuk az informatikai biztonság, a hálózatok és ezek menedzsmentje területén. Ezenfelül kiváló minőségű értékesítési és műszaki támogatást is nyújtunk viszonteladó partnereink részére – műszaki tanácsadást, hivatalos gyártói oktatásokat, és néhány gyártó esetén akár közvetlenül is kínálunk műszaki támogatást a végfelhasználók számára. A műszaki, a kereskedelmi és a marketing részlegeink közötti hatékony együttműködés lehetőséget ad partnereink sokrétű támogatásra. Ezen szervezeti egységeink együttesen igyekeznek a lehető legjobb betekintést adni a piacra, és megtalálni a mindenkori piaci igények és elvárások kielégítésére alkalmas megoldásokat.

A CLICO támogatást nyújt partnereinek megoldásaik működésképességének igazolásához (Proof of Concept) és projektjeik megvalósításához, és gyarapítja partnerei szakértelmét. Értéknövelő forgalmazóként értékesítés előtti és utáni műszaki támogatást és képzést nyújtunk alapvető szolgáltatásként. Azok a partnereink, akiknek az adott megoldásokra vonatkozóan nincs meg a szükséges szaktudásuk, hathatós segítséget kaphatnak a CLICO hatvannál is több műszaki szakértőjétől. A CLICO-konferenciák és több gyártó (többek közt Imperva, Juniper, Forcepoint, Palo Alto Networks, SentinelOne) megoldásait átfogó hivatalos oktatóközponti és Pearson Vue vizsgaközpontként végzett tevékenységünk által nyújtott tudástranszfer ugyancsak a műszaki kultúra, az információ és a bevált módszerek megosztását szolgálják. A CLICO emellett saját laboratóriumokat is üzemeltet, amelyekben partnerei és ügyfelei valós körülmények között próbálhatnak ki és tesztelhetnek megoldásokat anélkül, hogy be kellene ruházniuk saját műszaki környezet kialakításába.

A CLICO eddigi stabil növekedésének és fejlődésének hátterében a következő három pilléren nyugvó, következetes vállalatvezetési politika áll: a tudás átadása, az értékesítés támogatása és a tehetséges munkavállalók felkutatása.

A CLICO által a magyar piacon képviselt gyártók: Arista, Armis, Cloudflare, Cloudian, Pointsharp, CyberArk, DIGI International, Exabeam, Fidelis Security, Forcepoint, Forescout, Greycortex, Imperva, Ivanti, Juniper, Microsens, nCipher, Netskope, Nextsense, Niagara Networks, Opengear, Palo Alto Networks, (Cryptshare), Radware, Rapid7, Recorded Future, Rubrik, Ruckus, Sailpoint, Scirge, SentinelOne, Thales/Gemalto, Tufin, TxOne, Vectra, XM Cyber és Yubico (2024. áprilisi állapot szerint).