Tufin

A Tufin vezető szerepet tölt be a hálózatbiztonsági szabályrendszerek automatikus változtatását támogató megoldások szállítói között. A megoldás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy több gyártós, hibrid környezetben is automatizálni tudják a biztonsági szabályrendszerük átláthatóságát és szükséges változtatását, automatikusan minimálisra csökkentsék a nem megfelelő biztonsági szabályok okozta kockázatokat, valamint biztosítja, hogy az aktuális szabályrendszer minden esetben eleget tegyen az iparági megfelelőségi elvárásoknak.

A hálózatvédelem napjainkban olyan eljárások ciklikus folyamatából áll, ami során a szabályrendszernek meg kell felelnie a vállalati elvárásoknak, az iparági szabványokban rögzített előírásoknak és biztosítania kell, hogy a felhasználók hozzáférést kapjanak azokhoz a rendszerekhez, amik a munkavégzésükhöz szükségesek. Ez a legtöbb szervezet számára komplikált és erőforrás igényes feladat, hiszen sok esetben a hálózatot kiszolgáló eszközök egymástól távol, több csapat felügyelete alatt állnak.  A cégek csak akkor tudják sikeresen összehangolni a napi működésüket a biztonsági célokkal, ha a teljes szervezetben átlátják a hálózatbiztonsági szabályaikat, valamint a szabályrendszer menedzselését és automatikus változtatását támogató eszközökkel rendelkeznek. A Tufin olyan átfogó megoldást kínál a cégek biztonsági szakembereinek, amellyel minden eddiginél gyorsabban, könnyebben és pontosabban tudják létrehozni, menedzselni és auditálni a szabályrendszerüket. A Tufin megoldása már az első biztonsági audittól kezdve jelentősen csökkenti a tűzfalak üzemeltetésével járó költségeket. Legtöbb ügyfelünk arról számol be, hogy kezdeti befektetésük a beszerzéstől számított 6 hónapon belül megtérül.

Bővebb információ:

https://www.tufin.com/

Leírás

Cloud Security - Cloud Security Posture Management

Tufin SecureCloud – CSPM - A Tufin SecureCloud egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a felhőkörnyezet konfigurációjának monitorozását saját szabályok alapján, vagy a CIS (Center for Internet Security) szabványnak megfelelően. Segítségével lehetőség van a környezet vizualizációjára, a hálózati kapcsolatok elemzésére a meghatározott szabályokhoz viszonyítva, a szabálytalanságok észlelésére és a munkaterhelések címkék segítségével történő csoportosítására.

Cloud Security - Cloud Workload Protection Platform

Tufin SecureCloud - CWPP - A Tufin SecureCloud biztosítja a biztonsági követelményeket CI/CD folyamatok során. Ez a szolgáltatás képes észlelni a szabálytalanságokat és a biztonsági kockázatot jelentő hálózati kapcsolatokat különböző struktúrájú környezetekben. Emellett lehetőséget biztosít a kapcsolatok monitorozására és a biztonsági irányelvek kezelésére egy konténeres környezetben.

Network Security Policy Management

Tufin Orchestration Suite - ez a szoftvercsomag egy olyan platform, amellyel a biztonsági szabályrendszerek menedzsmentjének folyamata a szervezet egészére kiterjedő módon tökéletesíthető és optimalizálható. Lehetővé teszi a konfigurált szabályok szintaxis, használat és helyesség szerinti ellenőrzését és elemzését. A megoldás automatikusan megszerkeszti az új szabályokat, elvégzi a kockázatelemzést, majd életbe lépteti a változásokat. A rendszer kiválóan integrálható a biztonsági és hálózati eszközök vezető szállítóinak megoldásaival, például a Check Point, Palo Alto Networks, Cisco, Juniper Networks, Fortinet, Forcepoint, F5 megoldásaival, illetve számos más szállító megoldásával is. A Tufin Orchestration Suite három eszközből áll:

• Secure App - alkalmazások működéséhez szükséges kapcsolatok kezelésére szolgál. Lehetővé teszi, hogy az alkalmazásokhoz szükséges hálózati kapcsolatok pontosan és kényelmesen leírhatók legyenek, így azok gyorsan telepíthetők lesznek, és az infrastruktúrában bekövetkező változások maximális szigorúságú szabályrendszerek fenntartása mellett sem veszélyeztetik az alkalmazások rendelkezésre állását

• Secure Change - változásmenedzsment workflow készítő és kezelő eszköz, ami automatizálja a változások igénylésének, üzleti indoklásának, kockázati ellenőrzésének és jóváhagyásának a folyamatát. Külső ticketing rendszerekkel integrálható.

• Secure Track - szabályrendszer menedzsment megoldás, ami lehetővé teszi a tűzfalak és egyéb hálózati eszközök konfigurációjának automatikus begyűjtését és alapos elemzését. A begyűjtött információkból képes egy tökéletes topológia ábra elkészítésére, illetve képes a szabályrendszer például kockázati szintek, vagy szabványoknak való megfelelés (PCI DSS, SOX) szempontjából történő ellenőrzésére.

Hasznos anyagok