A Recorded Future együttműködésre lép a CLICO-val

2021-03-22

A CLICO egy 100%-ban lengyel tulajdonú, a hozzáadott értékeket képviselő disztribútor. 1991 óta sikeresen vezet be és népszerűsít piacvezető és innovatív megoldásokat Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban. A 2021 első negyedévében kötött megállapodás értelmében a Recorded Future biztonsági hírszerzési platformja is bekerült a CLICO értékesítési portfóliójába. A Recorded Future megoldása a gyorsabban és pontosabban működő biztonsági környezet kialakítása érdekében teljesen új és egészen más módon rendszerezi és elemzi a fenyegetési adatokat.

 

„A világgazdaságot tekintve a tech cégek utóbbi években bekövetkezett figyelemre méltó fejlődését látva határozottan kijelenthetjük, hogy mára az adat lett a legfőbb üzleti érték. Az adat áhított erőforrássá vált. Egyrészt a cégek, a szervezetek és az országok számára, másrészt viszont az adatokat megkaparintani vágyó kiberbűnözők számára is, mert az adatok eltulajdonításával hatalmas hasznot vághatnak zsebre. Mit tudnak a kiberbűnözők rólunk, és vajon nem sántikálnak-e most is valami rosszban? Van-e olyan mód, amellyel gyorsan meg lehet állapítani, hogy nem szivárogtak-e ki az adataink a dark webre, az internet sötét oldalára; és ha igen, melyek ezek az adatok? Létezik olyan átlátható mechanizmus, amellyel képet alkothatunk a online világban leselkedő veszélyek közül azokról, amelyek a mi cégünkre nézve relevánsak? És végül lerövidíthető-e a biztonsági incidensek tényének megállapításához és az incidensek kezeléséhez szükséges idő? A Recorded Future megoldásával ezekre a kérdésekre választ kaphatunk, és eleget tehetünk az elvárásoknak. A Recorded Future a legnagyobb örömünkre 2021. márciusától a CLICO értékesítési portfóliójában is elérhető”– fogalmazott Almási Zsolt, a CLICO biztonsági szakembere.

 

A biztonsági hírszerzési platform páratlan mennyiségű, a biztonsági részlegek számára a döntéshozatalhoz nélkülözhetetlen kontextuális információval szolgál. A gépi analitikát emberi elemzéssel és szakértelemmel ötvözve felülmúlhatatlan információforráshoz jutunk, amely számos különféle csatornából – így például az interneten szabadon elérhető forrásokból, a dark webről, valamint kizárólagos műszaki forrásokból is – gyűjti az adatokat.

 

„A platformunk 850 000 forrást helyez kontextusba: ez a hekkerek által a dark weben használt 1 500 fórumot, hatmilliárd információmorzsát és 75 milliárd kereszthivatkozást foglal magában, így a világ legnagyobb fenyegetési adathalmazát tudjuk a céges biztonságunk szolgálatába állítani. Az incidensek kezeléséhez szükséges idő lerövidítésével felgyorsítjuk a biztonsági csapatok munkáját, a nyílt és minősített források láthatóvá tételével pedig feltárjuk a felhasználók számára, hogy ténylegesen mely fenyegetéseknek és sérülékenységeknek van jelentőségük a cégük számára” – tette hozzá Mateusz Olszewski, a Recorded Future Kelet-európai régiójának értékesítési vezetője. „Forgalmazói portfóliójuk egyetlen teljes és egyetemes biztonsági hírszerzési platformjaként izgatottan tekintünk a CLICO-val folytatott együttműködésünk elé, ez az együttműködés megerősíti majd a piaci helyzetünket Lengyelországban és Közép- és Kelet-Európa többi országában.”

 

A CLICO-val kötött forgalmazási szerződés Magyarországon és a többi közép- és kelet-európai országban érvényes.