INSIDE ITB 2019 - Jó nevelés

2019-09-03

Az okos szülők előre tervezik azt az életet, amikor az új kis jövevénnyel gazdagodik a család. Megpróbálnak felkészülni például az első időszakra, amikor köztudottan nem lehet sokat aludni. Aztán jön a meglepetés, mert valakinél egyáltalán nincs ilyen időszak, míg másoknál még az átlagosnál is tovább tart. De nincs semmi gond! Majd minden másként lesz, ha a gyermek megtanul beszélni. És igen, más lesz. Újabb kihívások jönnek a szülők életében. De nem baj, majd nyugalom lesz, ha a gyerek már gimnáziumba jár. Az új helyzeteket azonban szintén menedzselni kell, a legnagyobb tévedés pedig azt hinni, hogy ha felnőtté válik a gyermekünk, fellélegezhetünk. Ugyan! Karrierépítés, házasság, a „gyermek” gyermekvállalása – soroljuk még tovább? Minél okosabb a szülő, annál előbb ráébred arra, hogy bár a nevelésbe fektetett energia és pénz mennyisége változhat, de maga a gyermeknevelés egész életre szóló feladat.

Mit tehetünk szülőként? Megpróbáljuk a legjobban nevelni gyermekünket. Felkészülünk, olvasunk, tanácsot kérünk, de sok esetben magát a segítséget is lektorálni akarjuk, mert mégiscsak a gyermekünkről van szó. Mi van, ha pont nálunk téved? Mi van, ha a tudása pont az esetünkben nem tud érvényesülni? Teljesen önállóan vágjunk-e mindenbe bele, vagy már az elejétől kezdve szerezzük meg a szükségesnek vélt támogatást? Ezek a döntések már a szülők személyiségétől függnek, de mindig vannak közös pontok és egyedi megoldások.

Így van ez az üzletünkkel, cégünkkel kapcsolatban is. Megtervezzük az indulását, felkészülhetünk mindenre, de az élet úgyis produkál váratlan helyzeteket, nehéz kihívásokat. Próbáljuk a legjobb tudásunk szerint építeni, fejleszteni a céget, de csak később derül ki, hogy ez mennyire sikerült. Sokan gondolják, hogy a virágzó üzleten csak rövid ideig kell dolgozni, de hamar ráébrednek arra, hogy ez is (akárcsak a gyereknevelés) életre szóló feladat. Lehet munkahelycsere, indíthatunk új üzleti irányt, de egy dolog biztosan velünk marad végig: az üzletfejlesztés, hiszen nincs megállás! De ez ügyben is kérhetünk támogatást szakemberektől. És lévén a saját „gyermekünkről” van szó, nem akarunk hibát, vagyis az üzletfejlesztési szakembernek tökéletesnek kell lennie.

Mind a gyermeknevelésben, mind az üzletfejlesztésben kár azt gondolni, hogy a korai siker már bizonyította a jó gondolkodásunkat, mint ahogy azt is kár lenne elhinni, hogy egy-egy rosszabb eredmény azt jelenti, tévúton vagyunk. Mindkét folyamatot hosszú távon szabad csak értékelni! Az INSIDE ITB 2019 konferencia nem kis célt tűzött ki maga elé: jelentős mértékben szeretne hozzájárulni a sikeres „gyermekneveléshez”. Ehhez az üzletfejlesztés legfontosabb területeit kell körbejárnunk, és prezentálnunk kell azokat a szakembereket, akiknek mind tapasztalata, mind szakmai tudása megvan ahhoz, hogy a „gyermekből” a legtöbbet tudjuk kihozni!

Tovább az esemény oldalára>>