Juniper Networks Mist a CLICO értékesítési portfóliójában

2020-10-06

Hozzáadott értéket képviselő, szakosodott disztribútorként a CLICO 1991 óta vezeti be és népszerűsíti sikeresen a világ piacvezető gyártóinak innovatív megoldásait Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban. 2020 harmadik negyedévében a vállalat szerződést kötött a Juniper Network Misttel és felvette portfóliójába a Juniper mesterséges intelligencia által vezérelt nagyvállalati megoldásait is.

 

A vezeték nélküli hálózatok (WLAN) kiegészítik és kiterjesztik a LAN-hálózatokat. A mind nagyobb számban használt mobileszközök (laptopok, tabletek, okostelefonok) miatt a vezeték nélküli hálózatok egyre inkább a szervezetek nélkülözhetetlen részévé válnak. A felhőben felügyelt WLAN-ok piaci szegmense gyors ütemben növekszik. 2019 áprilisában a biztonságos, mesterséges intelligencia által vezérelt hálózatok terén vezető Juniper Networks felvásárolta a Mist Systemset. Nyilatkozatukban kifejtették, hogy közös stratégiai céljuk vállalati ügyfeleiknek olyan megoldásokat nyújtani, amelyek nemcsak a menedzselést egyszerűsítik és az ügyfélszolgálatot javítják, hanem az ügyfelek költségeinek csökkentésére is alkalmasak. A mesterséges intelligencia informatikába történő bevezetésével (AI for IT) mindez lehetővé válik. Ezért örömmel jelentjük be, hogy a CLICO portfóliójában immár a Juniper Mist megoldása is elérhető, amely jól kiegészíti az ismert gyártó eddigi ajánlatait” – nyilatkozta Pócsai Zsolt, a CLICO értékesítési igazgatója.

 

„A Juniper Mist azért fejlesztette ki Marvis-t, a mesterséges intelligencián alapuló virtuális asszisztensét, hogy könnyebbé váljon a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatok hibáinak elhárítása, proaktívan beazonosíthatók legyenek a problémák, automatizálni lehessen a munkafolyamatokat, a változó környezeti feltételekhez lehessen igazítani a hálózatot (self-driving network), valamint minden eddiginél jobb rálátás legyen az ügyfelek viselkedésére és az eszközök működésére. A megoldás a szabadalmaztatott Bluetooth® LE technológiával működik, amely a virtuális jeladókkal együtt skálázható, tartózkodási helyen alapuló vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek (például beltéri útvonal-meghatározás, közelségi riasztás, forgalomelemzés, illetve az erőforrások kihasználtságának nyomon követése). A Mist-felhőben kialakított korszerű micro-service architektúra kezel minden műveletet, és ez teszi lehetővé a skálázhatóságot, a rugalmasságot és a kiváló teljesítményt. A megoldás óriási hozzáadott értéke abban rejlik, hogy a Juniper Networks® EX sorozatú Ethernet switchekbe integrálja a Juniper Mist-felhőt és a mesterséges intelligencián alapuló mechanizmusokat az irányítás, az automatizálás és a problémamegoldás terén – tette hozzá Németh Mónika, a CLICO rendszermérnöke.

 

„A CLICO régóta meglévő, plusz értéket képviselő disztribútorunk – fogalmazott Sander Groot, a Juniper Networks EMEA térségbeli értékesítési csatornájának vezetője. – A Juniper Mist egyedülálló módon közelíti meg a vezeték nélküli hálózatok kérdését. A felhőben működő mesterséges intelligenciának köszönhetően a vállalati hálózatok jóval többet nyújtanak az eszközök egyszerű összekapcsolásánál. Ezzel új lehetőségek nyílhatnak meg a CLICO értékesítési csatornája és ügyfelei előtt.”

A CLICO-val kötött forgalmazási szerződés Lengyelországban, valamint Közép- és Kelet-Európa legtöbb országában érvényes.