SentinelOne a CLICO értékesítési portfóliójában

2020-03-24

A CLICO egy szakosodott, értéknövelt disztribútor, amely több mint 27 éve sikeresen vezet be és népszerűsít a piacvezető és innovatív megoldásokat Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban. 2020 márciusban a CLICO szerződést kötött a SentinelOne-nal, és ezzel egy olyan teljeskörű végpontvédelmi (EDR) megoldás került a portfóliójába, amely reagál a napjainkban felmerülő végponti fenyegetésekre, például a zsarolóprogramokra és a nulladik napi támadásokra.

 

A SentinelOne közvetlen reakciót kínál a zsarolóprogramokra és a nulladik napi fenyegetésekre, amelyeket a hagyományos végpontvédelmi megoldások már képtelenek kezelni. A gyenge végpontvédelmi megoldások óriási kockázatot jelentenek a vállalat számára nem csupán a zsarolóprogramok által megbénított számítógépekre és a munka leállására kell gondolni, hanem a bizalmas adatok eltulajdonítására, az adatok helyreállíthatatlan károsodására vagy akár GDPR-bírságokra, ha személyes adatok is érintettek az incidensekben. Ha pedig az SCADA vagy más kritikus ICS rendszerről van szó, az a teljes gazdaság számára kárt okozhat. A SentinelOne a legújabb biztonsági szabványok, például az NIST CyberSecurity Framework gyakorlati megvalósítása, emellett megfelel a GDPR és a nemzeti kiberbiztonsági rendszerekre vonatkozó törvény előírásainak a végberendezések és a biztonsági incidensek kezelésére vonatkozó kötelezettségek tekintetébenmondta Dr. Eng. Mariusz Stawowski, a CLICO stratégiáinak fejlesztéséért is felelős műszaki igazgató.

 

 

“A CLICO-val való együttműködés számunkra a teljes kelet-európai régióban jelentőséggel bír, mivel megmutatja, hogy IT-biztonsági szaktudásra és a vonatkozó projekttapasztalatok megszerzésére törekszünk. A CLICO vezető kiberbiztonsági disztribútorként jó hírnevet szerzett a piacon, és örömmel köszöntjük őket stratégiai partnereink között a közösségünkben. A közelmúltban fejeződött be az E szériájú tőkebevonásunk, a cégünk jelenlegi értéke 1 milliárd dollár. Az együttműködés előnye ügyfeleink számára, hogy biztonságos digitális átállást hajthatnak végre az integrált, MI-alapú biztonsági platformunk, a Singularity segítségével” – fűzte hozzá Roland Stritt, a SentinelOne EMEA-régiós senior értékesítési igazgatója.

 

A SentinelOne céget IT-biztonsággal foglalkozó szakértők alapították a kaliforniai Mountain View-ban 2013-ban. Az általuk kifejlesztett megoldás megvédi az alkalmazottak számítógépeit, a szervereket, illetve a felhőben lévő virtuális gépeket és tárolókat. A megoldás a kockázatmegelőzés és az incidenskezelés valamennyi szakaszára kiterjed — vagyis a fenyegetések azonosítására, az incidensekkel szembeni védelemre, azok észlelésére és a válaszlépésekre, továbbá a rendszer helyreállítására a biztonság sérülése esetén —, így megfelel az SOC- és CSIRT- / CERT-egységek követelményeinek. 

 

A SentinelOne az egyetlen olyan kiberbiztonsági megoldás, amely önálló platformként egyben biztosít mesterséges intelligenciával támogatott megelőzést, észlelést, reagálást és felderítést a végpontokra, felhőbeli feladatokra és IoT-eszközökre kiterjedően. A SentinelOne segítségével a vállalatok gépi támogatással teljeskörű betekintést nyernek a hálózaton zajló történésekbe, így a fenyegetés élettartamának valamennyi szakaszában elháríthatnak minden támadást.

 

 

A CLICO-val kötött forgalmazási szerződés Lengyelországban és a többi közép- és kelet-európai országban érvényes.
 

HA TÖBBET SZERETNE MEGTUDNI A SENTINELONE-RÓL, látogasson el a www.sentinelone.com weboldalra, vagy kövesse a @SentinelOne bejegyzéseit a Twitteren, a LinkedInen vagy a Facebookon.