Yubico a CLICO értékesítési portfóliójában

2023-10-17

A CLICO – mint a legnagyobb regionális értéknövelt disztribútor – 1991 óta sikeresen népszerűsíti és vezeti be a globális piacvezetők innovatív megoldásait Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban. 2023 harmadik negyedévében a Yubico-val kötött szerződést követően a Clico portfóliója a számítógépekhez, mobileszközökhöz, szerverekhez, különböző típusú rendszerekhez és online fiókokhoz való biztonságos hozzáférést biztosító megoldásokkal bővült.

 

 

„A Yubico olyan hardveralapú, kulcstartó méretű biztonsági tokeneket kínál ügyfeleinek, amelyek szükség esetén a számítógéphez vagy mobileszközhöz csatlakoztatva egy extra biztonsági rétegként szolgálnak, hogy a legerősebb védelmet nyújthassák az adathalász-támadások ellen. A felhasználók a tokenjüket PIN-kóddal vagy biometrikus adatokkal kombinálhatják, hogy megfeleljenek a személyazonosság ellenőrzés magas szintű követelményeinek a különböző típusú érzékeny tranzakciók végrehajtása során. A Yubico már elérhető a CLICO portfóliójában, aminek nagyon örülünk, ahogy annak is, hogy ezt végre megoszthatjuk üzleti partnereinkkel is” - mondta Patryk Jonczyk, a Clico csoport Security Consultant-je.

 

A vállalatot 2007-ben alapították, székhelyei Stockholmban és a kaliforniai Santa Claraban találhatóak. A piacra lépést követően a szervezet hamar vezetővé vált a számítógépekhez, mobileszközökhöz, szerverekhez, különböző típusú rendszerekhez és online fiókokhoz való biztonságos hozzáférés globális szabványainak létrehozásában. A Yubico vezeti az olyan nyílt hitelesítési szabványok fejlesztését, mint a FIDO2, a WebAuthn és a FIDO Universal 2nd Factor (U2F), mindemellett úttörő szerepet játszott a modern, hardveralapú és adathalászatnak ellenálló "jelszó nélküli" hitelesítési tokenek kifejlesztésében. A vállalat több mint 160 országban szállít széleskörű megoldásokat ügyfeleinek.

 

“Örömmel köszöntjük a CLICO-t a Yubico családban, mint a kelet-európai partnerhálózatunk legújabb tagját. A CLICO évtizedes biztonsági szakértelme és tapasztalata organikusan egybevág a Yubico azon elköteleződésével, hogy még több vállalkozás számára tegye elérhetővé az adathalászatnak is ellenálló multifaktor-autentikációs megoldásokat, amelyekkel kiküszöbölhetővé válnak a fióklopások” - mondta Patrick Schnell, a Yubico Senior Channel Managere.

 

A CLICO Yubico-val kötött forgalmazási szerződése Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában érvényes.