MobileIron a Clico Magyarországi portfóliójában

2020-04-21

A CLICO egy szakosodott, értéknövelt disztribútor, amely több mint 27 éve sikeresen vezet be és népszerűsít  piacvezető és innovatív megoldásokat Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban. Örömmel jelentjük be, hogy kiterjesztettük az együttműködésünket a MobileIron-al a magyar piacra, ami lehetővé teszi, hogy a MobileIron fejlett EMM (Enterprise Mobility Management, vállalati mobilitás-menedzsment) technológiáját mint helyi szakértő importőr támogassuk a piacon.

„A mobileszközök mind a szakmai, mind a privát életünk integráns részévé váltak. Egy kicsit kisebb képernyőn, de majdnem teljesen ugyanazt a számítási kapacitást biztosítják, mint az asztali gépeink, számtalan előnnyel, de talán magasabb kockázatokkal. A magánéletben egy ilyen eszköz elvesztése fájdalmas lehet, de céges eszköz esetén hatalmas károkat okozhat, elég csak a cég által kezelt személyes adatok adatvédelmi vonatkozásaira gondolni. A Clico úgy gondolja, hogy vállalati környezetben a mobilitás terjedésével párhuzamosan kell a mobilitás biztonsági vetületével is foglalkozni. Ezért örülünk különösen, hogy a MobileIron is bekerült a portfóliónkba” – mondta Udvardi Beáta, a Clico MobileIronért is felelős termékmenedzsere.

„A MobileIron könnyű telepíthetőséget és teljeskörű megközelítést kínál a mobilitás biztonsága érdekében iOS, Android, MacOS és Windows 10 platformokra. Ráadásul helyben telepítve, vagy felhőből is elérhető” – tette hozzá Németh Mónika, a Clico rendszermérnöke.

A MobileIron három termékcsoportot kínál:

  1. MobileIron UEM (Unified Endpoint Management) konzol – az alapcsomag, amit mások talán MDM-nek (mobile device management) vagy EMM-nek (enterprise mobility management) hívnak. Ez teszi lehetővé, hogy teljes felügyelet alá vonjuk a vállalati eszközeinket, beleértve a távolról történő konfigurálást, a biztonsági házirend kialakítását, a mobilalkalmazások életciklus-menedzsmentjét. Széleskörűen integrálható, például Active Directory-val, a céges PKI infrastruktúrával, vagy a több, mint 350 egyéb megoldással, amelyeket a MobileIron natív módon támogat.
  2. MobileIron Threat Defense (MTD) – mobilokra fejlesztett EDR (endpoint detection and response) megoldás, ami még magasabb szintű eszközbiztonságot kínál függetlenül attól, hogy az eszköz csatlakozik-e éppen hálózathoz vagy sem. A védelem mindig készen áll, biztosítva az eszköz integritását, valós időben detektálja a hálózatról érkező támadásokat vagy a rosszindulatú alkalmazásokat, ráadásul adathalász kísérletek ellen is megoldást kínál.
  3. MobileIron Access – egy egyedi biztonsági megközelítés a felhőben elérhető vállalati erőforrások részére, úgymint O365, Google Suite, Dropbox, Salesforce, Box, vagy bármilyen felhős szolgáltatás, ami támogatja a SAML 2.0-át. Segít az üzemeltetőknek részletes hozzáférési szabályokat alkalmazni, a felhasználók, az eszközeik, az eszközökre telepített alkalmazások és a felhős szolgáltatások komponensei részére. Ez a modul jelszómentes autentikációt is kínál.

További információkért kérjük írjon a mobileiron@clico.hu címre.