IVANTI (SECURITY SOLUTIONS)

Az Ivanti 2020 végén felvásárolta a MobileIron és a Pulse Secure vállalatokat, amik az Ivanti Security Solutions név alatt működnek tovább, egyelőre változatlan kínálattal.

Bővebb információ:

https://www.ivanti.com/

Leírás

MDM/UEM

EMM (ENTERPRISE MOBILITY MANAGEMENT) - az MDM továbbfejlesztett verziója, ami már tartalmaz mobil alkalmazások kezelésére szolgáló mechanizmusokat (például a mobil alkalmazások felhasználói beavatkozás nélküli távoli telepítése) és tartalombiztonsági funkciókat (például a mobil eszközön megnyitott email csatolmányok, vagy üzleti dokumentumok védelme) is.

MDM (MOBILE DEVICE MANAGEMENT) - a mobil eszközök biztonsági irányelveit és konfigurációit kezeli. Lehetővé teszi, hogy távolról zároljuk az eszközt, illetve szelektív módon tudjunk róla információt törölni az eszköz elvesztése vagy ellopása esetén.

UEM (UNIFIED ENDPOINT MANAGEMENT) - az EMM képességein és jellemzőin túlmutatva az UEM támogatja a Windows 10 és macOS eszközök biztonsági funkcióinak a menedzselését és telepítését is.

Mobile security

MobileIron Threat Defense (MTD) - mobilokra fejlesztett EDR (endpoint detection and response) megoldás, ami még magasabb szintű eszközbiztonságot kínál függetlenül attól, hogy az eszköz csatlakozik-e éppen hálózathoz vagy sem. A védelem mindig készen áll, biztosítva az eszköz integritását, valós időben detektálja a hálózatról érkező támadásokat vagy a rosszindulatú alkalmazásokat, ráadásul adathalász kísérletek ellen is megoldást kínál. A telepítése sem felhasználói beavatkozást, sem egyéb más alkalmazás telepítését nem igényli. A gépi tanulási algoritmusok képesek a „0-day” fenyegetésekkel szemben megvédeni a mobil eszközöket.

NAC

PULSE POLICY SECURE - nagy megbízhatóságot igénylő hálózatokba szánt megoldás, amellyel hitelesített felhasználók és eszközeik számára lehet hozzáférést nyújtani helyi hálózati erőforrásokhoz. Számos identitásforrással (pl. Radius, AD, SQL DB, felhasználói fiókok adatbázisa) integrálható. Több hálózatiberendezés-gyártó (helyi hálózat, WIFI, VPN) megoldásaival is együtt tud működni. A megoldás egyedülálló módon képes egyetlen EAP-tranzakcióban hitelesíteni a felhasználókat és az eszközöket, illetve képes folyamatos üzemmódban úgy monitorozni a végpontokat, hogy azonnal tudja értesíteni a szervert az állapotváltozásokról.

VPN Gateway

PULSE CONNECT SECURE - ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára a szervezet belső erőforrásainak böngészőn vagy VPN-kliensen keresztüli elérését. Átfogó hitelesítési és engedélyezési házirendek hozhatók létre vele, és az erőforráshoz való hozzáférés szerepkörök alapján rendelhető a felhasználókhoz és az eszközökhöz. A megoldás egyedülálló jellemzője az is, hogy képes a szoftverügynök telepítése és a szolgáltatáseléréshez távoli kapcsolatok kiépítése nélkül, kizárólag a böngésző használatával megállapítani a kliensállomás, valamint az RDP- és SSH-hozzáférések állapotát.

Hasznos anyagok