MobileIron

A MobileIron könnyű telepíthetőséget és teljeskörű megközelítést kínál a mobilitás biztonsága érdekében iOS, Android, MacOS és Windows 10 platformokra. Ráadásul helyben telepítve, vagy felhőből is elérhető.

A MobileIron három termékcsoportot kínál:

  1. MobileIron UEM (Unified Endpoint Management) konzol – az alapcsomag, amit mások talán MDM-nek (mobile device management) vagy EMM-nek (enterprise mobility management) hívnak. Ez teszi lehetővé, hogy teljes felügyelet alá vonjuk a vállalati eszközeinket, beleértve a távolról történő konfigurálást, a biztonsági házirend kialakítását, a mobilalkalmazások életciklus-menedzsmentjét. Széleskörűen integrálható, például Active Directory-val, a céges PKI infrastruktúrával, vagy a több, mint 350 egyéb megoldással, amelyeket a MobileIron natív módon támogat.

  2. MobileIron Threat Defense (MTD) – mobilokra fejlesztett EDR (endpoint detection and response) megoldás, ami még magasabb szintű eszközbiztonságot kínál függetlenül attól, hogy az eszköz csatlakozik-e éppen hálózathoz vagy sem. A védelem mindig készen áll, biztosítva az eszköz integritását, valós időben detektálja a hálózatról érkező támadásokat vagy a rosszindulatú alkalmazásokat, ráadásul adathalász kísérletek ellen is megoldást kínál. A telepítése sem felhasználói beavatkozást, sem egyéb más alkalmazás telepítését nem igényli. A gépi tanulási algoritmusok képesek a „0-day” fenyegetésekkel szemben megvédeni a mobil eszközöket.

  3. MobileIron Access – egy egyedi biztonsági megközelítés a felhőben elérhető vállalati erőforrások részére, úgymint O365, Google Suite, Dropbox, Salesforce, Box, vagy bármilyen felhős szolgáltatás, ami támogatja a SAML 2.0-át. Segít az üzemeltetőknek részletes hozzáférési szabályokat alkalmazni, a felhasználók, az eszközeik, az eszközökre telepített alkalmazások és a felhős szolgáltatások komponensei részére. Ez a modul jelszómentes autentikációt is kínál.

Bővebb információ:

https://www.mobileiron.com/

Leírás

MDM/UEM

EMM (Enterprise Mobility Management) - az MDM továbbfejlesztett verziója, ami már tartalmaz mobil alkalmazások kezelésére szolgáló mechanizmusokat (például a mobil alkalmazások felhasználói beavatkozás nélküli távoli telepítése) és tartalombiztonsági funkciókat (például a mobil eszközön megnyitott email csatolmányok, vagy üzleti dokumentumok védelme) is.

MDM (Mobile Device Management) - a mobil eszközök biztonsági irányelveit és konfigurációit kezeli. Lehetővé teszi, hogy távolról zároljuk az eszközt, illetve szelektív módon tudjunk róla információt törölni az eszköz elvesztése vagy ellopása esetén.

UEM (Unified Endpoint Management) - az EMM képességein és jellemzőin túlmutatva az UEM támogatja a Windows 10 és macOS eszközök biztonsági funkcióinak a menedzselését és telepítését is.

Helpful files